“Τρώμε Τοπικά”: Τριήμερο εκδηλώσεων γαστρονομίας στο Σουφλί

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 25 Σεπτεμβρίου, 2024 10:54
Swiss Approval

“Τρώμε Τοπικά”: Τριήμερο εκδηλώσεων γαστρονομίας στο Σουφλί

Τριήμερο εκδηλώσεων με τίτλο ”ΤΡΩΜΕ ΤΟΠΙΚΑ” θα πραγματοποιηθεί στο Σουφλί στα πλαίσια του Διακρατικού Σχεδίου Συνεργασίας LOCAL TOUR.

Από την Παρασκευή 27 και μέχρι την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

 θα παρουσιαστούν παραδοσιακές συνταγές που θα παρασκευαστούν παρουσία του κοινού με τοπικά προϊόντα, όπως καβουρμάς, λουκάνικα, πίτες κ.α
Οι Μικροί μαθητές θα συμμετέχουν σε διαγωνισμό μαγειρικής  όπου και βραβευτεί η καλύτερη και νοστιμότερη  συνταγή με τη μικρότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση .
Στα πλαίσια των καταστροφών που υπέστη το Δάσος της Δαδιάς το 2023 θα  πραγματοποιηθεί δεντροφύτευση με οπωροφόρα δέντρα και μελισσοτροφικά φυτά και σε η  εκδήλωση DTR-Dadia Trail Run «ΕΝΑΣ ΑΘΗΛΗΤΗΣ-ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ».
Τις ημέρες των εκδηλώσεων θα πλαισιώνουν παραδοσιακές και σύγχρονες μουσικές και παραδοσιακοί χοροί.


Το Πρόγραμμα:

1η ΜΕΡΑ Παρασκευή 27/09/2024
Ώρα 18.00 μ.μ.

-Παρασκευή παραδοσιακών συνταγών παρουσία του κοινού με τοπικά προϊόντα (λουκάνικα, καβουρμάς, μέλι σταφύλια, πεπόνι κλπ). Θα υπάρχει εκτυπωμένος κατάλογος με τις συνταγές που θα μαγειρευτούν.

– Παρασκευή χειροποίητης πίτας με τοπικά προϊόντα( τυρί, σπανάκι κλπ). Θα υπάρχει εκτυπωμένος κατάλογος με τις συνταγές που θα μαγειρευτούν.

– Μουσική συνάντηση με Παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια

2η ΜΕΡΑ Σάββατο 28/09/2024
Ώρα 10.00 πμ

Επίδειξη και συμμετοχή από μικρούς μαθητές στην παρασκευή παραδοσιακών φαγητών
Διαγωνισμός και βράβευση της καλύτερης δημιουργίας που θα περιλαμβάνει την γεύση αλλά και την συνταγή με την μικρότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση

Ώρα 18.00 μμ
-Δενδροφύτευση με οπωροφόρα δέντρα και μελισσοτροφικά φυτά που συνεισφέρουν στην τοπική γαστρονομία.
Η δράση θα αφορά την προστασία του περιβάλλοντος στα πλαίσια των καταστροφών που υπέστη το Δάσος της Δαδιάς το 2023 και θα γίνει σε συνεργασία με τον Δήμο Σουφλίου και την εκδήλωση DTR-Dadia Trail Run «ΕΝΑΣ ΑΘΗΛΗΤΗΣ-ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ»

3η ΜΕΡΑ Κυριακή 29/09/2024
Ώρα 15:00 μμ

– Μαγειρέματα με παραδοσιακές συνταγές με τα τοπικά προϊόντα του Σουφλίου (λουκάνικα, καβουρμάς, τυρί κλπ). Θα υπάρχει εκτυπωμένος κατάλογος με τις συνταγές που θα μαγειρευτούν.

– Μουσική συνάντηση με μοντέρνα μουσική


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 25 Σεπτεμβρίου, 2024 10:54
Swiss Approval

Ράδιο Έβρος TV