Τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για ανέργους

Συντάκτης Νewsroom 20 Ιανουαρίου, 2011 10:33
Swiss Approval

Σε λειτουργία τέθηκε χθες η πρώτη ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας και υποστήριξης για ανέργους του νομού Έβρου.

Swiss Approval

Η  γραμμή επικοινωνίας είναι μια πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Έβρου σε συνεργασία με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Απευθύνεται σε άνεργους, που αντιμετωπίζουν ψυχικά προβλήματα, λόγω της ανεργίας τους. Οι χρήστες της γραμμής έπειτα από μια πρώτη αξιολόγηση κατευθύνονται ανάλογα με το αίτημά τους στους σχετικούς επαγγελματίες της υπηρεσίας του Τμήματος Ψυχικής Υγείας του ΠΓΝΑ, προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις για τα προβλήματά τους και να λάβουν την απαραίτητη βοήθεια.

Σε έναν νομό, όπου καταγράφονται ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά ανεργίας, όπως είναι ευρέως γνωστό, η καθιέρωση της γραμμής έρχεται να καλύψει την άμεση ανάγκη της ψυχολογικής υποστήριξης μιας σημαντικής πλέον πληθυσμιακής ομάδας.

“Ανάλογα με τον άνθρωπο”, όπως εξήγησε η Επικ. Καθ. του Δ.Π.Θ., κ. Μαρία Σαμακουρή, σε τηλεφωνική συνέντευξη, που παραχώρησε στην εκπομπή “Μεσημεράδιο” στο Ράδιο Έβρο, “είναι ενδεχόμενο να έχει κανείς μια ψυχική δυσφορία, που μπορεί να είναι μια μείωση της αυτοπεποίθησης, να έχει ένα αίσθημα θλίψης, ένα αίσθημα, ότι δεν τα καταφέρνει και ενδεχομένως κάποιοι άνθρωποι να αναπτύξουν και ορισμένες ψυχολογικές διαταραχές, όπως είναι οι αγχώδεις και οι καταθλιπτικές διαταραχές. Εξαρτάται από τον άνθρωπο και τις υπόλοιπες συνθήκες στην καθημερινότητά του.”

Ο αριθμός της γραμμής είναι: 25510 – 20287


Συντάκτης Νewsroom 20 Ιανουαρίου, 2011 10:33
Swiss Approval

Ράδιο Έβρος TV