Νομιμοποιούνται οι απόφοιτοι της Μαγειρικής Τέχνης του ΟΤΕΚ

Συντάκτης Νewsroom 24 Μαρτίου, 2011 11:38
Swiss Approval


Swiss Approval

Το γραφείο του υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ντόλιου μετά από γόνιμη συνεργασία με τις αρμόδιες Διευθύνσεις των Υπουργείων Πολιτισμού, Παιδείας και Οικονομικών βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στους σπουδαστές του Εκπαιδευτηρίου Θράκης του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Τ.Ε.Κ). ειδικότητας «Μαγειρική Τέχνη», στους γονείς και στους δασκάλους τους ότι μπαίνει πλέον οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα των σπουδαστών που αποφοίτησαν τον Μάρτιο του 2011 χωρίς νόμιμο τίτλο αποφοίτησης.

Υπενθυμίζεται πως η ειδικότητα «Μαγειρική Τέχνη» λειτουργούσε στο εκπαιδευτήριο της Θράκης αλλά οι σπουδαστές αποφοιτούσαν χωρίς να χορηγείται σε αυτούς τίτλος αποφοίτησης διότι η ειδικότητα αυτή –εξαιτίας της καθυστέρησης έκδοσης σχετικής ΚΥΑ το 2008 από τους τότε αρμόδιους υπουργούς- δεν είχε ιδρυθεί με νόμιμο τρόπο.

Πλέον, και με τις προαναφερθείσες ενέργειες νομιμοποιούνται νομοθετικά, με τροπολογία της οποίας το σχέδιο είναι έτοιμο και πρόκειται σύντομα να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, όλοι οι σπουδαστές που πρόσφατα αποφοίτησαν από την Επαγγελματική Σχολή του Ο.Τ.Ε.Κ. με ειδικότητα «Μαγειρική Τέχνη». Η λειτουργία της ειδικότητας αυτής ανατρέχει, για κάθε νόμιμη συνέπεια, από το έτος κατάρτισης 2008- 2009.

Στη διάθεσή σας,

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ,

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ Π. ΝΤΟΛΙΟΥ

ΤΗΛ: 210-37 44 924, 210 37 44 904- 06

FAX: 210-37 44 401

E-mail: press­­- yfes@ ypes.gr


Συντάκτης Νewsroom 24 Μαρτίου, 2011 11:38
Swiss Approval

Ράδιο Έβρος TV