Με μεγάλη συμμετοχή η σημερινή διαμαρτυρία για το φορολογικό νομοσχέδιο στην Ορεστιάδα

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 22 Νοεμβρίου, 2023 16:06

Με μεγάλη συμμετοχή η σημερινή διαμαρτυρία για το φορολογικό νομοσχέδιο στην Ορεστιάδα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κινητοποίηση διαμαρτυρίας την οποία οργάνωσαν εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και σωματείων επαγγελματιών στην Ορεστιάδα για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, συμπορευόμενη με τις αντίστοιχες σημερινές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

Στις 12 το μεσημέρι επαγγελματίες και πολίτες βρέθηκαν έξω από τη ΔΟΥ Ορεστιάδας ενώ φορείς και σύλλογοι που συμμετείχαν ανήρτησαν πανό με συνθήματα ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση προς ψήφιση. Στη συνέχεια επιδόθηκε το ψήφισμα διαμαρτυρίας στην προϊσταμένη της Εφορίας Ορεστιάδας η οποία το παρέλαβε και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στον αγώνα τους. Έπειτα το σώμα της κινητοποίησης πραγματοποίησε πορεία ως την Κεντρική Πλατεία της Ορεστιάδας όπου έλαβε χώρα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Στην σημερινή κινητοποίηση συμμετείχαν περίπου 200 άτομα, ενώ και επαγγελματίες του Διδυμοτείχου βρέθηκαν στην κινητοποίηση. Αξιοσημείωτο το γεγονός πως οι συμμετέχοντες δεν πτοήθηκαν ούτε από την βροχή και παρέμειναν σε όλη την διάρκεια της κινητοποίησης. Αντίστοιχα καθολική υπήρξε και η συμμετοχή των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας οι οποίοι κράτησαν και κλειστά τα καταστήματα τους για δύο ώρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας (πάνω από 80% των καταστημάτων έκλεισαν, όπως αναφέρει στο Ράδιο Έβρος η κ. Μυλωνά) παρά το γεγονός ότι πάρθηκε αργότερα η συγκεκριμένη απόφαση.


Συνολικά η συμμετοχή κρίθηκε ικανοποιητική και οι εκπρόσωποι – διοργανωτές δήλωσαν πως αν δεν εισακουστούν θα επανέλθουν δυναμικότερα με περαιτέρω κινητοποιήσεις έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Οι φορείς που συμμετείχαν και συνυπέγραψαν το ψήφισμα:

  • Δικηγορικός Σύλλογος Ορεστιάδας
  • Σύλλογος Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Βορείου Έβρου
  • Εμπορικός Σύλλογος Ορεστιάδας
  • Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορεστιάδας και Περιφέρειας (ΕΕΒΟΠ)
  • Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας
  • Β ΕΛΜΕ Έβρου
  • Αγροτικοί σύλλογοι βορείου Έβρου
  • Επισκευαστές Αυτοκινήτων Μηχανικοί Βορείου Έβρου
  • PALSO
  • Σύλλογος Εστίασης Βορείου Έβρου

Αρνητικά σχολιάστηκε, τέλος, η απουσία αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, πλην ελαχίστων της αντιπολίτευσης, αλλά και των βουλευτών του νομού.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 22 Νοεμβρίου, 2023 16:06

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV