Έντονη κινητικότητα στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 21 Αυγούστου, 2023 22:07

Έντονη κινητικότητα στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Νεότερη ενημέρωση (23:54):

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 21.40 η εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, την οποία είχε προαναγγείλει ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός στην τελευταία επίσημη ενημέρωση.


Η μεταφορά των ασθενών, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, γίνεται με ασθενοφόρα που έχει διαθέσει το Υπουργείο Υγείας και με την συνδρομή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή για αυτό το σκοπό.Συγκεκριμένα, ο κ. Αρτοποιός στην ενημέρωση ανέφερε: «Λόγω της εξέλιξης της πυρκαγιάς και με στόχο την προάσπιση της υγείας των ασθενών του Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, αυτή τη στιγμή, παρόλο που έχει προκύψει τέτοια ανάγκη, γίνονται όλες οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες, έτσι ώστε – εφόσον κριθεί απαραίτητο – να εκκενωθεί με ασφάλεια το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης». Τελικά η εκκένωση ξεκίνησε λόγο αργότερα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, καθώς η φωτιά είναι κοντά στην πόλη, αλλά κυρίως υπάρχουν πυκνοί καπνοί που δημιουργούν έντονα προβλήματα, για αυτό άλλωστε εκδόθηκαν δυο μηνύματα από το 112 προς τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης να μείνουν στα σπίτια τους με κλειστά πόρτες και παράθυρα.

Αναλυτικά ΕΔΩ

——

Νεότερη ενημέρωση (22:31) : Την εντολή εκκένωσης του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης που έλαβαν μετέφερε μόλις ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Θράκης Σταύρος Καμπουραντώνης μιλώντας ζωντανά στο δελτίο ειδήσεων του “ΘράκηΝΕΤ”. Σχεδόν όλο το προσωπικό του ΕΚΑΒ Θράκης είναι επί ποδός αναμένει το “πράσινο φως” για να ξεκινήσει η επιχείρηση με προτεραιότητα την μεταφορά των νεογνών.

Η εκκένωση πραγματοποιείται καθώς η πυρκαγιά σε Παλαγία κινείται ταχύτατα και υπάρχουν φόβοι να πλησιάσει το νοσοκομείο.

——

Ιδιαίτερα έντονη κινητικότητα έχει προκαλέσει φόβο για εκκένωση και διάφορα σενάρια που διακινούνται αναφορικά με το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Όπως μεταφέρουν πληροφορίες από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό αλλά και από νοσηλευόμενους, η έντονη δραστηριότητα αφορά σε αρκετά εξιτήρια τα οποία δίνονται σε ασθενείς οι οποίοι κρίνονται ως περιπατητικοί ενώ επιπρόσθετα κάποιοι ασθενείς μεταφέρονται στην Κομοτηνή. Αυτή η κινητικότητα έχει φουντώσει τα σενάρια για εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής επίσημα. “Ησυχία επικρατεί μόνο στην εντατική όλο το υπόλοιπο νοσοκομείο είναι σε αναστάτωση” μεταφέρουν πήγες μέσα από τη δομή. Άλλες πήγες αναφέρουν ότι ήδη έχουν αναχωρήσει δύο λεωφορεία ενώ παρατηρείται και κινητικότητα ασθενοφόρων.

Η κινητικότητα αυτή εξηγείται με σκοπό την ετοιμότητα του νοσοκομείου ή την προληπτική προετοιμασία της δομής σε περίπτωση που χρειαστεί να εκκενωθεί.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 21 Αυγούστου, 2023 22:07
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV