Το κίνημα του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ αποκτά οπαδούς και στον Έβρο

Συντάκτης Νewsroom 11 Φεβρουαρίου, 2011 19:50

Στην εκπομπή μεσημεΡΑΔΙΟ του Ράδιο Έβρος φιλοξενήθηκε ο Ανδρέας Αντύπας, δικηγόρος και ακτιβιστής κατά των διοδίων από την Αλεξανδρούπολη. Σε συνέντευξη, που παρείχε στην Πόπη Κουρτίδη, ο κ. Αντύπας εξήγησε τους λόγους, για τους οποίους έχει ξεκινήσει η συσπείρωση του αντιδιοδικού κινήματος και στο νομό του Έβρου. Αναφερόμενος στα σχέδια περί κατασκευής διοδίων στον κόμβο Αρδανίου, όπου ενώνεται ο κάθετος άξονας Ορμενίου-Αλεξανδρούπολης με την Εγνατία Οδό (η οποία ξεκινά στους Κήπους και καταλήγει στην Ηγουμενίτσα), ο κ. Αντύπας τόνισε, ότι αυτό το ενδεχόμενο πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποτραπεί.

Swiss Approval

Ακούστε τη συνέντευξη:

Α. Αντύπας, Δρόμος Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων

Ακολουθεί διακήρυξη (αποσπασματικά):

“Η συσπείρωσή καλεί τους εργαζόμενους της Αλεξανδρούπολης να συμμετάσχουν στη συγκρότηση επιτροπής (ή επιτροπών, δεν έχει σημασία το πλήθος) κατά των διοδίων, ώστε να μη περάσει το δίκιο (άδικο!) των εργολάβων – εργοδοτών της Κυβέρνησης που θέλει να βάζει το χέρι τους στη τσέπη μας.

(…) Οι εργολάβοι δεν έβαλαν ούτε δραχμή τσακιστή (έστω ευρώ) για τα έργα οδοποιίας που ανέλαβαν. Τα έργα αυτά πληρώθηκαν με συμμετοχή του ελληνικού κράτους και της ΕΕ και η συμμετοχή των εργολάβων προήλθε από δανεισμό τους με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΕ δεν χαρίζει λεφτά αλλά τακτικά έσοδά της είναι το 35% του ΦΠΑ από κάθε χώρα.

Επιπλέον, οι χρηματοδοτήσεις των έργων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν προέρχονται και πάλι από το ελληνικό δημόσιο την ΕΕ και δάνεια με την εγγύηση του δημοσίου αλλά οι εργολάβοι απέκτησαν το δικαίωμα να φορολογούν τους διερχόμενους για τους δρόμους που ΘΑ κάνουν, στήνοντας απλώς μια κατασκευή με μπάρες, για να την κοπανήσουν μετά από κανά δυο χρονάκια κρατώντας το ρευστό χρήμα για λογαριασμό μου και εις υγείαν των κορόιδων.  Για πρώτη φορά βλέπουμε την εξωφρενική λογική να πληρώνουμε (στη Λάρισα και τη Λαμία) όχι για το δρόμο που χρησιμοπ0ιούμε αλλά για το δρόμο που θα χρησιμοποιήσουμε μετά από 5-6 χρόνια, αν δώσει ο καλός θεός και είμαστε ζωντανοί.

(…) Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να αντισταθούμε στη γενικευμένη επίθεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησής του, είναι απαραίτητο να βγούμε ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, να συστήσουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΑΝΤΟΥ.

Και δεν θέλουμε να κάνουμε επιτροπή για την επιτροπή. Να κάνουμε την επιτροπή προκειμένου να στηρίξει τη διαρκή άρνηση πληρωμής διοδίων, καθώς όλους τους δρόμους τους έχουμε ήδη πληρώσει μέσω τη φορολογίας και πληρώνουμε τη συντήρησή τους μέσω των τελών κυκλοφορίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΑΝΤΟΥ”

Δείτε επίσης stousdromous.wordpress.com


Συντάκτης Νewsroom 11 Φεβρουαρίου, 2011 19:50

Ράδιο Έβρος TV